Delnice: Ratnim vojnim invalidima dodijeljeni ključevi stanova

Ključeve 24 nova stana danas je u Delnicama hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji stradalih branitelja uručila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

DELNICE, 21. ožujka 2005. (Hina) - Ključeve 24 nova stana danas je u Delnicama hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji stradalih branitelja uručila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Riječ je o invalidima od 20 do 70-postotnog oštećenja organizma.

Stanovi su od 72 do 96 četvornih metara. Ukupna vrijednost investicije je 12 milijuna kuna, a Grad Delnice pridonio je besplatnim ustupanjem zemljišta i pokrivanjem troškova infrastrukture. Gradnja je trajala godinu i pol dana.

Ministrica Kosor tom je prigodom najavila pokretanje novog modela gradnje stanova za stradalnike i branitelje Domovinskog rata, u kojemu će sudjelovati jedinice lokalne samouprave. Kazala je da država sama više ne bi mogla graditi stanove bez sudjelovanja gradova i općina, te je dodala da je pismo s prijedlogom takvog projekta poslala gradovima i općinama gdje još ima neriješenih stambenih problema branitelja i stradalnika, te da uskoro očekuje početak realizacije.

Dodala je da u Ministarstvu ima još 12.000 zahtjeva branitelja i stradalnika za rješavanje stambenog pitanja, te je istaknula kako očekuje da će do kraja ove godine biti riješeno tisuću do tisuću i pol stambenih pitanja.



Pisane vijesti