Dodijeljeno novih 10 ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“

DSC_6982

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u srijedu, 29. kolovoza, dodijeljeno je deset novih ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je vrijednost veća od 33,9 milijuna kuna. Ugovore je u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručila državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

U okviru novih ugovora zaposlit će se 193 nezaposlene žene na aktivnostima pružanja podrške i potpore 990 starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju u njihovu domu.

DSC_6862

Državna tajnica Ivanković Knežević istaknula je da godinu i pol nakon nastanka projekta već četiri tisuća žena radi, a još će se njih 3000 zaposliti. Projekt osigurava vraćanje dostojanstva i osjećaja veće vrijednosti kod osoba koje su dugotrajno bile nezaposlene i koje su mislile da nikada više neće moći naći posao. Ono što je još važnije, podsjeća Ivanković Knežević, je da projekt vraća dostojanstvo i našim starijim sugrađanima i sugrađankama, koji su bolesni, nepokretni i kojima je potrebna pomoć i podrška u njihovu kućanstvu.

DSC_6875 (2)

Naglasila je i kako je obrazovanje žena koje rade u sklopu projekta jedan od ključnih elemenata za njegovu održivost. Ono što posebno veseli i ohrabruje je to što je projekt prepoznat izvan granica Republike Hrvatske. Pitanje ostanka stanovništva u ruralnim područjima pitanje je s kojim se suočava cijela Europa. Državna tajnica Knežević Ivanković istaknula je da je zanimanje iskazala Irska te Gradišće u Austriji, u kojem će desetak korisnika iz Hrvatske tijekom jeseni predstaviti „Zaželi“.

DSC_6893

Uz državnu tajnicu Ivanković Knežević ugovore je uručio ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, a svečanoj dodjeli prisustvovala je i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić.

DSC_6838

U okviru programa zapošljavanja žena do sada su, uključujući posljednjih deset ugovora, ugovorena 194 projekta čija je ukupna vrijednost gotovo 700 milijuna kuna (694.693.301,02), zaposlit će se 4289 žena, a krajnjih je korisnika više od dvadeset tisuća.

Popis projektnih prijedloga za koje su dodijeljeni ugovori:

  1. Zaželi i ostvari! – Općina Lipovljani
  2. NISI SAM-PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA KROZ USLUGU POMOĆI I NJEGE ZA STARIJE I NEMOĆNE – Hrvatski Crveni križ- Gradsko društvo Crvenog križa Samobor
  3. Ja to mogu, ja to želim – Općina Hrvace
  4. “ZAŽELI – ostvari u općini Cista Provo”
  5. Snaga zajedništva – Općina Šandrovac
  6. Za život kakav zaslužuju – Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Slatina
  7. “PRUŽIMO RUKU JEDNI DRUGIMA” – Općina Brod Moravice
  8. Pomoć u zajednici – Hrvatski Crveni križ Općinsko društvo Crvenog križa Darda
  9. ZAŽELI-Program zapošljavanja žena u Općini Bilje
  10. ”Zaželi priliku u općini Bizovac”


Izvor: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava


Pisane vijesti