Dodjeljena posljednja kuća 100-postotnom HRVI-u I. skupine

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas, Ugovor o darovanju kuće 100- postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu iz Domovinskog rata I. skupine gospodinu Vladimiru Ptičeku.

Dodjelom ove kuće završen je Vladin projekt stambenog zbrinjavanja 100-postotnih HRVI-a kazala je potpredsjednica Kosor, dodavši da su ukupno stambeno zbrinuta 492 100%-totna HRVI-a I. skupine , a 49 ih je stambeno zbrinuto u mandatu potpredsjednice i ministrice hrvatskih branitelja. Na stambeno zbrinjavanje 492 100%-totna HRVI-a I. skupine ukupno je utrošeno više od 471 milijun kuna, a od početka rata do danas više od 10 milijardi kuna.

Ukupna vrijednost izgrađene kuće je više od 1 milijun i 300 tisuća kuna, a površina kuće iznosi 172 četvornih metara.

Govoreći o stambenom zbrinjavanju HRVI-a potpredsjednica Kosor kazala je da se zahvalnost države očituje upravo u omogučavanju dostojnog života braniteljima koji su obranili Hrvatsku u pobjedničkom Domovinskom ratu. Diljem Hrvatske se gradi 207 stanova za HRVI-e i obitelji poginulih i zatočenih branitelja, 645 stanova je u fazi pripreme izgradnje, a 357 zemljišta je u pripremi za izgradnju, kazala je potpredsjednica.

Također pozvala je, jedinice lokalne samouprave da izvrše svoju zakonsku obavezu i pronađu zemljište za gradnju stanova za HRVI-e, dodavši pritom da briga o braniteljima ne smije biti briga samo jednog ministarstva nego cijelog društva.

Na kraju potpredsjednica Kosor zahvalila se predsjedniku Udrge 100-postotnih HRVI-a I. skupine Đuri Glogoškom na suradnji na ovom velikom projektu kojim su zbrinuti svi 100-postotni HRVI-i I. skupine.



Pisane vijesti