Donji Lapac: otvoren novi vodovodni sustav Joševica

DONJI LAPAC, 6. ožujka 2009. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac otvorio je novi vodovodni sustav Joševica iz kojeg se od danas pitkom vodom opskrbljuje cijelo područje te ličke općine.

"Ovo je prvi veliki projekt: vodoopskrbu smo završili, a još ostaje ostvariti dovršetak elektrifikacije i urediti prometnice", rekao je potpredsjednik Uzelac.

Općina Donji Lapac i Ličko-senjska županija, dodao je Uzelac, imaju kvalitetne razvojne programe, među kojima treba istaknuti infrastrukturu i oživljavanje gospodarstva kako bi se uz obnovu stanova i kuća ubrzao proces povratka. "Do sada su već stvorene brojne pretpostavke da se ljudi vraćaju na ove prostore, ali je jedna od naših daljnjih obveza potpunije informirati potencijalne ulagače kako bi se ljudima ovdje stvorili uvjeti za povratak i zapošljavanje", rekao je Uzelac.

Načelnik lapačke općine Ilija Obradović izrazio je zadovoljstvo što će zahvaljujući novome vodovodu stanovnici Donjeg Lapca imati kvalitetnu opskrbu vodom, koju su dosad dobivali iz susjedne države. "Također nastojimo potaknuti dovršetak modernizacije prometnica", rekao je, dodajući da se, "uz 12 stambenih jedinica i 10 montažnih kuća", uskoro očekuje izgradnja još jedne stambene zgrade.

Ličko-senjski župan Milan Jurković je rekao da se u Lapcu i u drugim dijelovima Županije najviše pozornosti pridaje razvoju obiteljskih gospodarstava jer na tom području postoje uvjeti za razvoj seoskog turizma i proizvodnju zdrave hrane, a novi vodovod jedan je od glavnih preduvjeta da se ti projekti ostvare.



Pisane vijesti