Država podupire mlade obitelji u procesu rješavanja svog stambenog pitanja

  • Slika /Vijesti/2023/Travanj/28 travnja/Umag/VRH_4028 (1).jpg

"Politika stanovanja iznimno je važna u svjetlu činjenice da nam mlade obitelji moraju imati potporu države u procesu rješavanja svog stambenog pitanja, a s obzirom na trend rasta cijela kvadrata diljem Hrvatske," poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanosti uručenja ključeva stanarima POS-ovih stanova u Umagu.

Dodao je da je ovo velik dan za vlasnike stanova, a "Vlada će nastaviti s politikom subvencioniranja stambenih kredita", kazao je.

„Upravo je Grad Umag u kontekstu poticane stanogradnje praktički realizirao pola stanova na području Istarske županije. To potvrđuje riječi gradonačelnika koji je ponovio otvorenost Umaga i želju da što veći broj stanovnika ovoga grada ima riješeno stambeno pitanje" ocijenio je premijer Plenković. 

Dodao je kako ovakav model, uz strategiju za koju je zaduženo Ministarstvo graditeljstva da je pripremi u razdoblju koji je pred nama biti, kako je rekao "u poziciji izdvajati dodatna sredstva i voditi se politikom koja je jedna od okosnica ukupne politike demografske revitalizacije Hrvatske".

U nove stanove izgrađene u okviru društveno poticane stanogradnje danas je uselilo 84 mladih umaških obitelji.

Društveno poticanom stanogradnjom u 21 godinu izgrađeno 8.600 stanova

Potpredsjednik Vlade te ministar prostornoga uređenja graditeljstva i državne imovine Branko Bačić naglasio je da je društveno poticana stanogradnja jedan od najuspješnijih modela stanogradnje u nas u kojem postoji sinergija države, državne agencije i jedinice lokalne samouprave.

"To dokazuje da smo u 21 godinu koliko se provodi ovaj model, izgradili 8.600 stanova" istaknuo  je Bačić.

Važnost ovog projekta za razvoj i boljitak cijele zajednice istaknuo je i direktor APN-a Dragan Hristov, dodavši da će "APN nastaviti istim putem u smjeru stvaranja boljih uvjeta za hrvatske građane."

Svečanom primopredajom ključeva vlasnicima 84 stana simbolično je otvoreno novo poglavlje u životima 230 Umažanki i Umažana.

Pisane vijesti