Državna izaslanstva na Oltaru domovine

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/drzavna_izaslanstva_na_oltaru_domovine.jpg

ZAGREB, 25. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatska danas obilježava Dan državnosti i 20. obljetnicu proglašenja samostalnosti, a državna izaslanstva na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, predsjednikom Hrvatskoga sabora Lukom Bebićem i predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor jutros su položila vijence i zapalila svijeće na Oltaru hrvatske domovine na Medvedgradu odajući počast svim palima za Domovinu.

U saborskom izaslanstvu bili su i potpredsjednici Sabora Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak i Josip Friščić te saborski zastupnik Josip Leko.

U Vladinom izaslanstvu bili su potpredsjednici Vlade Petar Čobanković i Božidar Pankretić te ministar obrane Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomisav Ivić.

Hrvatski državni vrh danas je polažući zajedno vijence na Oltar hrvatske domovine u povodu Dana državnosti obnovio običaj odavanja počasti na Medvedgradu svim poginulima za Domovinu. Od 1994. do 2000. Oltar hrvatske domovine su u povodu državnih blagdana posjećivala najviša državna izaslanstva i državni dužnosnici te strani državnici koji su posjećivali Hrvatsku kao i i veleposlanici nakon predaje vjerodajnica predsjedniku države. Spomenik je rad akademskog kipara Kuzme Kovačića.



Pisane vijesti