Državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Predsjednici Republike, Hrvatskoga sabora i Vlade položili su vijence i zapalili svijeće u povodu Dana oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

ZAGREB, 28. svibnja 2007. (Hina) - Predsjednici Republike, Hrvatskoga sabora i Vlade - Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader položili su vijence i zapalili svijeće u povodu Dana oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Predsjednik Republike s pratnjom vijence je položio i na mirogojsku grobnicu Narodnih heroja, dok su se izaslanstva Vlade i Sabora posjetila grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Na novinarsko pitanje kako komentira "protokolarno razmimoilaženje", odnosno činjenicu da predsjednik Republike nije bio na grobu svog prethodnika, premijer Sanader je kazao da on i Mesić dijele stajališta o ulozi predsjednika Tuđmana u stvaranju Hrvatske i njezinoj obrani, stvaranju oružane sile i otporu agresoru.

"Dijelimo isto stajalište i to je ono najvažnije, a jesu li protokoli usklađeni ili nisu to trebamo vidjeti", odgovorio je Sanader.

Tuđmanovo posljednje počivalište posjetio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je prokomentirao da je pokojni predsjednik bio počasni građanin Zagreba te zagrebački branitelj, čiji dan se danas također obilježava.

"Ja idem svima i ići ću dok sam živ", rekao je Bandić dodajući da je Hrvatska umorna od svih podjela.

Predsjednik Sabora te izaslanstvo Predsjednika Republike položili su vijence i zapalili svijeće i na Zajedničkoj grobnici neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju.



Pisane vijesti