Ekshumacija posmrtnih ostataka na području Ličko - senjske županije

U organizaciji Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti od 17. listopada ove godine traju probna iskapanja i ekshumacije posmrtnih ostataka na području Ličko-senjske županije.

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od 17. listopada ove godine traju probna iskapanja i ekshumacije posmrtnih ostataka na području Ličko-senjske županije.
Navedene ekshumacije obuhvatile su i pretraživanje 12 speleoloških jama, od kojih su u četiri pronađeni posmrtni ostaci ljudskog podrijetla. Dovršena je ekshumacija posmrtnih ostataka pronađenih u jami Sorić Krčevina na području Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ kod Prijeboja, u kojoj su na dubini od 87 metara pronađeni posmrtni ostaci najmanje 30 osoba. Nakon obrade na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, gdje su prevezeni pronađeni posmrtni ostaci, bit će poznat točan broj žrtava kao i njihova ostala obilježja.
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastavlja s postupcima ekshumacija iz jame Volaški Vrh, također na području Nacionalnog parka „Plitvička jezera“, a idućeg tjedna započet će s probnim iskapanjima i ekshumacijama na području Lovinca.




Pisane vijesti