Filipović: Hrvatski članovi Uprave Ine najdalje do srijede

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je da će hrvatski članovi Uprave Ine u srijedu na sjednici Nadzornog odbora biti razriješeni ako do tada sami ne daju ostavke.
 
Govoreći u večeras u Dnevniku Nove TV, Filipović je kazao je kako je premijer Plenković poslao jasnu poruku članovima Uprave Ine da moraju otići.
 
Naš stav je čvrst i jasan – cijela Uprava Ine mora otići. Mađarski predstavnici su poruku shvatili, a što se tiče hrvatskih, ukoliko sami ne podnesu ostavke, bit će, poručio je, smijenjeni u srijedu na sjednici Nadzornog odbora Ine.
 
"Imaju vremena do srijede sami povući taj potez, ako to ne naprave, u srijedu na sjednici Nadzornog odbora, bit će, prema odluci Vlade - razriješeni. Srijeda je dan kad će na Nadzornom odboru biti donesene odluke", dodao je.
 
Istaknuo je kako je bitno "iskoristiti ovu situaciju kako bi se promijenio sustav korporativnog upravljanja".
 
"To je nešto o čemu sam razgovarao i s mađarskim predstavnicima i složili smo se da se model korporativnog upravljanja koji je trenutno loš - mora mijenjati kako se ovakvi korporativni skandali u budućnosti više ne bi događali", rekao je ministar Filipović.
 
Filipović kaže da je na Nadzornom odboru, koji je samostalno tijelo, da iskoristi sve one zakonske mogućnosti, kad se govori o tome hoće li netko dobiti otpremninu ili neće.
 
"Mislim da su bilo kakve otpremnine u ovakvom trenutku apsolutno neprimjerene", naglasio je.
 
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović večeras je ponovio da ne očekuje probleme s opskrbom plinom.
 
Prema njemu, predstavnici MOL-a prihvaćaju „odluku Vlade da sav hrvatski plin i sav plin koji se proizvodi u Hrvatskoj ide hrvatskim građanima, hrvatskim poduzećima i hrvatskim institucijama.“
 
Izvor: Hina
 

Pisane vijesti