Francuski ministar vanjskih poslova: Francuska ohrabruje RH da nastavi s reformama

Francuska podržava nastojanja Hrvatske da se pridruži Europskoj uniji i ohrabruje je da nastavi s reformama, izjavio je u utorak u Parizu francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

PARIZ, 15. studenoga 2005. (Hina) - Francuska podržava nastojanja Hrvatske da se pridruži Europskoj uniji i ohrabruje je da nastavi s reformama, izjavio je u utorak u Parizu francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Premijer Ivo Sanader izvijestio je francuskog ministra vanjskih poslova o naporima koje Hrvatska ulaže kako bi se priključila Europskoj uniji nakon otvaranja pristupnih pregovora 3. listopada.

Francuski ministar vanjskih poslova izjavio je kako Francuska ohrabruje Hrvatsku da nastavi s reformama i izrazio uvjerenje da se stvari odvijaju u dobrom smjeru.

Premijer Sanader naglasio je da će Hrvatska nastaviti s reformama i primjenom europskog zakonodavstva (acquis communautaire) jer je uvjerena da je to pravi put.

Sanader i Douste-Blazy razgovarali su i o stanju u regiji te konstatirali da među njima postoji visok stupanj suglasnosti.

Zauzeli su se također za jačanje gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Premijer Sanader najavio je da će francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy za nekoliko mjeseci službeno posjetiti Hrvatsku.



Pisane vijesti