Fuchs: Pregovori sa sindikatima idu uobičajenim tijekom

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je srijedu kako pregovori sa sindikatima idu uobičajenim tijekom. Financiranja dnevnog obroka osnovnoškolcima, najavio od sljedećeg polugodišta, do kada će se učiniti potrebne zakonske izmjene.

Fuchsa, koji je u srijedu predstavljao rezultate poziva u okviru NPOO-a vezano za opremanje predškolskih ustanova, novinari su upitali boji li se novih štrajkova i prosvjeda u školama s obzirom na to da pregovori sa sindikatima oko osnovica plaća ne idu dobro.
 
"Pregovori sa sindikatima idu nekim uobičajenim tijekom, ima nekoliko krugova pregovora. Jučer sam bio na tim pregovorima i nisam stekao dojam da je to baš sve negativno", rekao je ministar uoči sjednice Vlade.
 
I sami sindikati su rekli da je napravljen određeni pomak, a sljedeći krug pregovora je idući tjedan, dodao je.
 
Obrok osnovnoškolcima od sljedećeg polugodišta
 
Osvrnuo se i na jučerašnju najavu premijera da će država financirati i jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima, pojasnivši kako su uvjeti u školama različiti pa će tako organizirati prehranu, a što će se još razraditi s osnivačima.
 
To bi trebalo krenuti od sljedećeg polugodišta, a do tada su potrebne i zakonske izmjene, najavio je Fuchs.
 
Fuchs i Butković o dosadašnjem Vladinom mandatu: Odrađene su velike strateške stvari
 
Upitan bi li HDZ-ova Vlada trajala šest godina da nema Plenkovića, Fuchs je ocijenio kako je Plenković "jako dobar i izvrstan premijer" i "definitivno zaslužan, ne samo za trajanje šest godina, nego i za ubuduće".
 
O šest godina mandata premijera govorio je i ministar prometa Oleg Butković, koji je u Vladi duže i od Plenkovića s obzirom na to da je bio i u Vladi premijera Oreškovića.
 
Ocijenio je kako je napravljeno puno, ali i kako je to bilo "vrlo teških šest godina" jer su se događali veliki izazovi i krize - Agrokor, potres, poplave, požari, korona.
 
"Praktički se nismo stigli odmoriti niti jedan dan", naveo je.
 
"Odrađene su velike strateške stvari i naravno da smo svi, koji smo dio te ekipe, ponosni na sve ono što smo pozitivno napravili", istaknuo je Butković, dodavši kako Plenković dobro vodi i Vladu i HDZ.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje | Radovan Fuchs