Gojko Šušak dao je nemjerljivi doprinos u obrani i uspostavi samostalne Hrvatske

  • Slika /Vijesti/2023/Svibanj/03 svibnja/Gojko Šušak/VRH_6859.jpg

Polaganjem vijenca na grobu Gojka Šuška na Mirogoju Vlada je obilježila 25. obljetnicu smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška koji je dao nemjerljivi doprinos u obrani i uspostavi samostalne i slobodne hrvatske države te povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske.  Uz predsjednik Vlade Andreja Plenkovića bila je obitelj Gojka Šuška, kao i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman te državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Branko Hrg.

„Odali smo počast ratnom ministru obrane Gojku Šušku. Zajedno s predsjednikom Tuđmanom predvodio je Hrvatsku vojsku i branitelje u ostvarivanju pobjede i slobode u Domovinskom ratu. Naša je trajna dužnost skrbiti o pravima branitelja i jačati obrambene sposobnosti“, kazao je predsjednik Vlade, dodavši da je Gojko Šušak dao neizmjerni doprinos u borbi za slobodu i samostalnost Hrvatske.

„Prisjećamo ga se s trajnom zahvalnošću i poštovanjem“, poručio je Plenković.

Gojko Šušak je bio najbliži suradnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je zaslužan za stvaranje Hrvatske vojske. Ministrom obrane imenovan je 18. rujna 1991. i jedan je od ključnih aktera Domovinskog rata.
Umro je 3. svibnja 1998. u dobi od 53 godine, a posthumno je promaknut u čin stožernog generala HV-a.

Pisane vijesti | Andrej Plenković