Graz: Predsjednik Sanader očekuje pregovore s EU na vrijeme

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u ponedjeljak u Grazu da očekuje da će pregovori Hrvatske i EU početi na vrijeme. Nakon sudjelovanja na skupu o temi "Uvod u 2005. godinu - zemlja budućnosti", premijer je odgovarao na pitanja hrvatskih novinara i uz ostalo rekao da je važno da su u razgovoru o budućnosti Europe "čuo i glas Hrvatske".

GRAZ, 10. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u ponedjeljak u Grazu da očekuje da će pregovori Hrvatske i EU početi na vrijeme. Nakon sudjelovanja na skupu o temi "Uvod u 2005. godinu - zemlja budućnosti", premijer je odgovarao na pitanja hrvatskih novinara i uz ostalo rekao da je važno da su u razgovoru o budućnosti Europe "čuo i glas Hrvatske".

Premijer Sanader je uz ostalo rekao da očekuje da će biti potvrđena vjerodostojnost Hrvatske i da ne očekuje zapreke za početak pregovora.

"Nitko neće dovoditi u pitanje Hrvatsku kao zemlju koja je svjesna svojih međunarodnih obveza", naglasio je Sanader.

Na upit kako komentira izjave predsjednika RH Stipe Mesića da je on najviše zaslužan za proeuropsku Hrvatsku, premijer je kazao da se zna da je njegova vlada ostvarila tri važna cilja: avis, status kandidata i datum početka pregovora s EU. Sanader je također dodao da je to uspjeh cijele Hrvatske pa tako i bivše vlade ali da se zna da on predstavlja izvršnu vlast, a ne Stjepan Mesić.



Pisane vijesti