Grčka oduvijek podupire i pomaže Hrvatsku na putu u EU

ZAGREB, 26. lipnja 2007. (Hina) - Grčka oduvijek podupire i pomaže Hrvatsku na njezinom putu u EU i želi joj da što prije postane članicom te europske integracije, izjavila je u utorak u Zagrebu predsjednica grčkog parlamenta Anna Psarouda Benaki nakon razgovora sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom.

"Grčka oduvijek podupire i pomaže Hrvatsku na njezinom putu u Europsku uniju i želi Hrvatskoj da što prije postane punopravnom članicom EU-a", rekla je Benaki, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, u izjavi za novinare.

Grčka također želi, nastavila je, da u Uniju uđu i ostale zemlje na jugoistoku Europe jer smatra da će, kada postanu punopravne članice, ta regija biti jezgra mira i suradnje.

Šeks i Benaki su se složili kako postoje "izuzetno dobre veze između dvije zemlje".

"Suradnja između dva parlamenta je izuzetno dobra i želimo da se još više produbi i unaprijedi jer u budućnosti EU-a upravo će nacionalni parlamenti igrati puno veću i značajniju ulogu ... odlučujuću za kompletnu organizaciju i funkcioniranje EU-a", rekla je Benaki.

Šeks je rekao da bi Hrvatska željela koristiti grčka znanja i iskustva u procesu ulaska u EU, a Benaki je ponudila pomoć Grčke u procesu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama EU-a.

Predsjednicu grčkog parlamenta primio je i predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader.



Pisane vijesti