Hodočašće hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu

Hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koje organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zajedno s udrugama iz Domovinskog rata i u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, održalo se danas u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.
Na hodočašću je sudjelovalo oko 1 200 branitelja i članova njihovih obitelji iz cijele Hrvatske.


Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozdravljajući hodočasnike, hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji kazala je da posebno pozdravlja majke, očeve i djecu poginulih hrvatskih branitelja kao i sve one obitelji koje još uvijek ne znaju gdje su njihovi najmiliji koji se još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih. Istaknula je da hrvatski branitelji nisu zaboravljeni, a za dostojanstvo svakog od njih borit ćemo se i dalje svakog dana. Pozvala je sve da budu u srcu i s molitvama s hrvatskim vitezovima koji su dali svoje živote u obrani suvereniteta te da budu u mislima s majkom Katom Šoljić i dr. Jurajem Njavrom.

Potpredsjednica Vlade Kosor naglasila je da hrvatski branitelji najbolje znaju koliko im je vjera bila važna u teškim trenucima, snažila ih je i omogućila da prežive prije svega neizvjesnost i strah.Govoreći o Domovinskom ratu rekla je da je bio obramben i pravedan, a da upravo zahvaljujući braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu danas Hrvatska ostvaruje najvažnije ciljeve, a jedan od njih je i ulazak u Europsku uniju.

Na kraju još jednom je pozvala sve da pošalju misli zahvale u molitvi svim hrvatskim braniteljima posebice oboljelim od PTSP-a, kao i svim onima koji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku.



Pisane vijesti