Humanitarna akcija "Pokladnice" na zagrebačkoj špici

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor prve je krafne, u sklopu trodnevne humanitarne akcije "Pokladnice" Lions Kluba "Grič", na zagrebačkom Trgu bana Jelačića danas prodala zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

ZAGREB, 25. veljače 2006. (Hina) - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor prve je krafne, u sklopu trodnevne humanitarne akcije "Pokladnice" Lions Kluba "Grič", na zagrebačkom Trgu bana Jelačića danas prodala zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Ta humanitarna akcija priređuje se po deseti put, a novcem od prodaje 2.800 krafni organizator kani pomoći Autonomnoj ženskoj kući Zagreb.

"Podržavam tu akciju, jer je svaka akcija koja upozorava na problem nasilja u obitelji važna i dobrodošla", izjavila je Kosor, podsjetivši na MUP-ove podatke, po kojima je prošle godine broj slučajeva obiteljskog nasilja porastao za gotovo 30 posto.

Predsjednica Lions kluba "Grič" Nina Liszt je rekla kako udruga svojim akcijama u pokladno vrijeme nastoji unijeti pozitivne pomake u okruženju.

"Jednom je to pomoć u nabavi specijalno opremljenog računala za slijepog studenta, drugi put je to financiranje ljetovanja djevojčice oboljele od dijabetesa u specijalnom edukacijskom centru, a ove godine prikupljamo novac za sklonište i savjetovalište za zlostavljane žene i djecu", dodala je.

Akcija će trajati do pokladnog utorka, 28. veljače, a krafne će se prodavati po pet kuna.



Pisane vijesti