Identificirani posmrtni ostaci 11 žrtava iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnostUprave za zatočene i nestaldanas su na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirani posmrtni ostaci jedanaest žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemskSisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije.

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Uprave za zatočene i nestale, danas su na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirani posmrtni ostaci jedanaest žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije, te preuzetih posmrtnih ostataka iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Identifikaciji je nazočila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je tom prigodom izrazila sućut svim nazočnim članovima obitelji žrtava.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako se od jedanaest identificiranih žrtava njih sedam nalazilo na popisu zatočenih i nestalih, a četiri su smatrane kao umrle i poginule, tako da su od današnjeg dana na popisu osoba zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata ostale 1132 osobe. Od danas identificiranih osoba, posmrtni ostaci četvero njih preuzeti su iz Republike Srbije u ožujku ove godine, a među njima dvije osobe su se nalazile na popisu zatočenih i nestalih iz «Borovo Commerca». Iz Bosne i Hercegovine preuzeti su posmrtni ostaci dvije osobe, tri osobe ekshumirane su u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a po jedna u Sisačko-moslavačkoj i Šibensko-kninskoj županiji. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako su dosada otkrivene 144 masovne grobnice i preko 1700 pojedinačnih, te istaknula kako je u Karadžićevu započela ekshumacija iz najnovije masovne grobnice, iz koje su dosada ekshumirani posmrtni ostaci šest osoba. Podsjetila je i kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ovoj godini izvršilo 49 probnih iskapanja te ekshumiralo posmrtne ostatke 17 osoba.



Pisane vijesti