Imenovanja i razrješenja

Hrvatska Vlada danas je na zatvorenoj sjednici imenovala Gordana Baraku (bivši župan Šibensko-kninske županije, šibenski poduzetnik i nestranački vijećnik u županijskoj Skupštini) povjerenikom za Rogoznicu.

SISAK, 26. listopada 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je na zatvorenoj sjednici imenovala Gordana Baraku (bivši župan Šibensko-kninske županije, šibenski poduzetnik i nestranački vijećnik u županijskoj Skupštini) povjerenikom za Rogoznicu.

Prošli je tjedan postignut dogovor potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor te ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Marine Matulović Dropulić s pregovaračkim timom provedbenog stožera Udruge građana Rogoznice da se obustavi rušenje i izvuku strojevi s područja općine Rogoznica. Dogovoreno je i da se imenuje vladin povjerenik za općinu Rogoznica te da se "pristupi svim potrebitim radnjama vezanim uz izradbu prednacrta, javnu raspravu i usvajanje Prostornog plana (PPU) općine Rogoznica".

Vlada je danas prihvatila prijedlog potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za imenovanje Toma Kačinarija za zamjenika predsjednika Upravnog odbora Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na prijedlog ministra mora, turizma, prometa i razvitka Vlada je imenovala Ivana Kotromanovića članom Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, a s te je dužnosti razriješila Milivoja Barbira.

Na prijedlog ministrice vanjskih poslova i europskih integracija, Mirjana Bohanec Vidović imenovana je na dužnost supredsjedateljice Međuvladina mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između RH i Republike Mađarske na zaštiti mađarske manjine u RH i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj, te međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između RH i Srbije i Crne Gore o zaštiti hrvatske manjine u SiCG i srpsko-crnogorske manjine u RH. S tih je dužnosti razriješen dosadašnji supredsjedatelj Slavko Leban.

Predstavnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokoga obrazovanja Vilim Ribić imenovan je članom vladina Povjerenstva za izradu Zakona o plaćama državnih dužnosnika kao predstavnik Sindikata javnih službi.



Pisane vijesti