Izjava potpredsjednice Vlade Dalić nakon sastanka s najvećim dobavljačima Agrokora

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se danas s najvećim dobavljačima Agrokora u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

„Ispred Vlade Republike Hrvatske ministar Tolušić i ja sastali smo se s predstavnicima 19 najvećih dobavljača Agrokora.

Saslušali smo probleme i gledišta dobavljača na situaciju u Agrokoru. Ponovili smo da od strane Vlade rješenja poteškoća u poslovanju očekujemo od Uprave i vlasnika Agrokora i ta rješenja moraju biti takva da štite interese zaposlenika i svih dobavljača i partnera kompanije. Naglašavam – svih dobavljača, dakle ne samo najvećih koji su bili na ovom sastanku već apsolutno svih, pogotovo onih koji nisu dovoljno snažni da se sami izbore s ovim problemima.

Na sastanku je vrlo jasno rečeno da dobavljači traže i očekuju prije svega znatno bolju komunikaciju i s Agrokorom i s bankama i Vlada ih u tome u potpunosti podržava. Dobavljači kao ključna karika u daljnjem punjenju polica Agrokorovih trgovina, o njima sasvim sigurno ovisi budućnost Agrokora i moraju biti uključeni u razgovore o planu restrukturiranja, što u ovom trenutku još uvijek nije slučaj.

Iako je Agrokor privatna kompanija, Vlada ima pravo očekivati od Uprave da uspostavi bolju komunikaciju sa svojim ključnim dobavljačima i partnerima te ponovo izgradi odnos povjerenja bez kojeg neće biti moguće donijeti i provesti plan restrukturiranja.

Razgovor Vlade s dobavljačima ocjenjujem otvorenim, kvalitetnim i konstruktivnim i očekujem da će uslijedi ista takva komunikacija između predstavnika kompanije i dobavljača.“

Pisane vijesti | Martina Dalić