Izjava predsjednice Vlade u Novom Marofu

NOVI MAROF, 26. travnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je, komentirajući danas na novinarsko traženje rezultate nekih istraživanja koja pokazuju da vlada ne vodi zemlju u dobru smjeru, rekla kako su najbolja istraživanja svakodnevni susreti s gospodarstvenicima i građanima u svim dijelovima Hrvatske.

"Vlada bez obzira na bilo kakva istraživanja mora i dalje raditi i donositi odluke", istaknula je premijerka Kosor u izjavi novinarima nakon otvorenja Kulturnog centra "Ivana Rabuzina" u Novom Marofu.

Podsjetila je da je ovo izborna godina te dodala da se ostvaruje ono što je tražila da to ne bude izgubljena godina. "Radimo na svim gospodarskim projektima i velikim investicijama. One će sigurno pridonijeti otvaranju određena broja radnih mjesta, što je i najvažnije", ocijenila je premijerka.

Smanjiti nezaposlenost u ovoj godini velika je zadaća kao i osigurati gospodarski rast, naglasila je i dodala: "Mislim da će se naši planovi ostvariti i to pokazuju dobri izvozni rezultati."

Napomenula je da to svjedoči i primjer izvoznika koji je u prošloj godini povećao izvoz za 80 posto u zemlje Europske unije, odnosno ukupno više od 18 posto, a riječ je o tvrtki ZMH "Horvat" u Konjščini čiji je novoizgrađeni pogon za preradu i pakiranje morske ribe, povrća i njoka danas obišla premijerka.

Također je kazala da izvoz raste i u prvim mjesecima ove godine, a smanjuje se i broj nezaposlenih. "Mi radimo svoj posao i sigurna sam da će građani u konačnici zaista biti zadovoljni jer tomu treba pridodati završetak pristupnih pregovora s Europskom unijom u kojima također ne posustajemo", istaknula je premijerka Kosor.

" I dalje radimo teško i puno i osobno inzistiram da se radi ne posustajući, posebice na završetku pregovora", dodala je premijerka. Poručila je da se ni jedan cilj ne može ostvariti bez rada, a "ako ne vjerujete u sebe, ne možete dosegnuti nikakav cilj".

"Bitno je da rezultata ima i da ih u pregovorima za ulazak u EU prepoznaju i naši prijatelji u Europskoj komisiji, ali i zemlje članice. Riječ je o sigurnosti u vlastite projekte, a optimizam je samo plod toga", zaključila je Kosor.

Na novinarski upit o poticajima za kupnju stanova, Kosor je rekla da to već donosi rezultate, no da sve mjere treba gledati kao cjelinu.

"Sve mjere koje smo donijeli u zadnjih nekoliko mjeseci u kontekstu osvježenja dijela vlade međusobno se moraju prožimati i sve zajedno mogu dati rezultate i na tome radimo", rekla je premijerka te najavila i neke nove mjere, izmjene zakona i inicijative.

"Investicije koje smo pokrenuli za prvo i drugo tromjesječje, ali i ostatak godine već sada daju rezultate koji se često ne vide brzo i odmah, a dio programa gospodarskog oporavka na kojem i dalje radimo dat će rezultate za godinu ili dvije", objasnila je Kosor.



Pisane vijesti