Izjava predsjednika slovačke Vlade u povodu napisa u hrvatskim medijima

Ured predsjednika Vlade Slovačke Republike Mikulaša Dzurinde poslao je izjavu kako Slovačka podupire Hrvatsku u njezinim naporima postati zemljom članicom Europske unije.

Suprotno od napisa koji su se prošli tjedan mogli pročitati u nekim hrvatskim medijima Ured predsjednika Vlade Slovačke Republike Mikulaša Dzurinde poslao je slijedeću izjavu koju Vam prosljeđujemo:

"Stav predsjednika Vlade Slovačke Republike
o informacijama u hrvatskim medijima


Slovačka podupire Hrvatsku u njezinim naporima postati zemljom članicom Europske unije. Iskoristili smo svaku priliku, kako bismo poduprijeli početak pregovora o pristupanju. Nakon listopadske odluke EU kao prvi predsjednik Vlade zemlje članice EU sam službeno posjetio Zagreb. Došao sam da čestitam Hrvatima i potvrdim nastavak naše podrške. Tada sam donio i konkretne prijedloge suradnje i pomoći. Drago mi je što se već u prosincu hrvatski pregovarači sastaju u Bratislavi sa svojim slovačkim kolegama. Želimo podijeliti naša iskustva stečena u procesu pristupanja, kako bi Hrvatska što brže bila spremna postati zemljom članicom EU. Početkom prosinca odlazi u posjet Zagrebu ministar financija SR Ivan Mikloš, kako bi razgovarao o politici reformi slovačke vlade.

Odbijam da se dovodi u dvojbu potpora Slovačke integracijskim naporima Hrvatske i pokušaju poremetiti naši odnosi. Uzdajem se u profesionalnost hrvatskih novinara u tumačenju potpore Slovačke hrvatskoj javnosti."



Pisane vijesti