Kaštel Novi: 90 stanova za ratne vojne invalide

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/kastel_novi_90_stanova_za_ratne_vojne_invalide.jpg

KAŠTEL NOVI, 16. prosinca 2008. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Kaštel Novom predala ključeve i rješenja za useljenje u 90 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, od kojih jedan stan namijenjen djetetu čiji je otac poginuo u Domovinskom ratu.

"Ovo je jedna od najvećih dodjela stanova ratnim vojnim invalidima u zadnjih pet godina u cijeloj Hrvatskoj", rekla je na svečanosti u Kaštel Novom ministrica Kosor.

Po njezinim riječima gradnja tih 90 stanova stajala je više od 46 milijuna kuna, ali je cijela investicija, s kupnjom zemljišta od 6000 četvornih metara te infrastrukturni troškovi, iznosila blizu 100 milijuna kuna.

Ministrica Kosor je naglasila kako je današnjom dodjelom ključeva za stanove u Kaštel Novom završilo rješavanje stambenih pitanja za sva 492 stopostotna ratna vojna invalida, u što je uloženo pola milijarde kuna. Dodala je kako je do sada u rješavanje tih pitanja za ratne vojne invalide različitih stupnjeva invalidnosti uloženo oko milijardu i pol kuna.

Najavila je kako se, unatoč štedljivu proračunu za 2009., ne će zaustaviti Vladin projekt ulaganja u skrb za branitelje i ratne vojne invalide, od njihova zapošljavanja do rješavanja stambenih potreba.

"Gradi se 645 novih stanova, a priprema se gradnja još 400", rekla je ministrica Kosor.

"Doprinos hrvatskih branitelja u uspostavi slobodne i neovisne Hrvatske nitko ne smije zaboraviti. Također nitko ne smije prekrajati hrvatsku povijest i Domovinski rat koji je bio obrambeni", poručila je ministrica Kosor.



Pisane vijesti