Kosor i Abas o bilaterali, mirovnom procesu i pomirenju

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/kosor_i_abas_o_bilaterali_mirovnom_procesu_i_pomirenju.jpg

RAMALAH, 31. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor s palestinskim je predsjednikom Mahmudom Abasom u četvrtak u Ramalahu razgovarala o bilateralnim odnosima te mirovnom procesu i pomirenju, izjavio je palestinski čelnik, ocijenivši sastanak plodonosnim.

Abas je pozdravio najavu hrvatske premijerke, izrečenu nakon ranijeg sastanaka s palestinskim premijerom Salamom Fajedom, da će Hrvatska uskoro imenovati nerezidentnog predstavnika za Palestinsku samoupravu i tako s njome formalizirati odnose.

Na pitanje kada će Palestinska samouprava poslati veleposlanika u Zagreb, Abas je odgovorio da bi se to moglo dogoditi u bilo kojem trenutku. "Kada sve dogovorimo bit ćemo počašćeni da pošaljemo palestinskog veleposlanika u Hrvatsku", kazao je.

Premijerka Kosor je nakon sastanka s Abasom posjetila rehabilitacijski centar za žrtve mina u Ramalahu te pozvala jednu mladu palestinsku obitelj da dođe na rehabilitaciju u Hrvatsku.

Predsjednica vlade time je završila posjet Palestinskoj samoupravi i otputovala u Tel Aviv, gdje će sudjelovati na hrvatsko-izraelskom gospodarskom forumu.



Pisane vijesti