Kosor: Izrada registra branitelja pri kraju, rezultati uskoro

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je izjavila da je izrada registra hrvatskih branitelja pri kraju te da će on uskoro biti objavljen.

ZAGREB, 26. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je izjavila da je izrada registra hrvatskih branitelja pri kraju te da će on uskoro biti objavljen.

"Moglo bi se reći da je registar završen, no moraju se obaviti još neki dodatni poslovi", kazala je Kosor, ističući da će konačan broj hrvatskih branitelja objaviti s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane koji također sudjeluju u izradi registra.

Dodala je kako prije službene objave registra ne želi špekulirati o broju branitelja. Također nije željela komentirati niti napise u današnjem Večernjem listu, koji je objavio da će u registru biti zavedeno 450 tisuća branitelja, što su mnoge braniteljske udruge, ali i oporbeni političari u istom dnevniku ocijenili nerealnim.

"Novine mogu pisati što žele, ja radim svoj posao i kada sve bude gotovo, sazvat ćemo konferenciju za novinare i sve reći", kazala je Kosor, nakon što je u povodu uskrsnih blagdana uručila darove djeci stradalih hrvatskih branitelja. Većinom su to djeca bez oba roditelja, a u prigodnim paketima uručene su im knjige i slatkiši.

Prema podacima Ministarstva, u Hrvatskoj ima 2421 dijete poginulih branitelja, dok je šezdesetak djece bez oba roditelja.



Pisane vijesti