Mala Rava: Otvoreni radovi na trajektnom pristaništu

Premijer Ivo Sanader tijekom današnjeg boravka u Zadarskoj županiji označio je početak radova na trajektnom pristaništu u Maloj Ravi na otoku Rava.

MALA RAVA , 3. studenoga 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader tijekom današnjeg boravka u Zadarskoj županiji označio je početak radova na trajektnom pristaništu u Maloj Ravi na otoku Rava.

"I ovaj dolazak na Ravu pokazuje kolika je naša briga o hrvatskim otocima. Mi koji dolazimo iz Dalmacije, znamo od kolike su važnosti naši otoci i infrastruktura na njima. Postojanje infrastrukture na otocima jedini je način da privučemo poduzetnike i da se tako napokon zaustavi iseljavanje", rekao je premijer Sanader.

Čestitajući otočanima što, usprkos teškim uvjetima, nisu napustili svoj otok, premijer je citirao staru ravsku uzrečicu koja kaže da "Onaj tko nije vidio Ravu, nije vidio svijeta".

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta istaknuo je da je ova Vlada u otoke do sada uložila milijardu kuna, izgradila i obnovila 43 trajektna pristaništa i isto toliko školskih objekata.

Zadarski župan Ivo Grbić rekao je da Vlada i ovaj put potvrđuje koliko joj je važno provođenje programa razvoja hrvatskih otoka.



Pisane vijesti