Medved: Građani sigurni od mogućih poplava

Čelni čovjek Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa Tomo Medved obišao je u petak nasip u Galdovu kod Siska i izjavio da su Hrvatske vode pristupile izradi druge linije obrane, kroz oblik prstena, što će biti uskoro završeno te su građani sigurni od mogućih poplava.

Na nasipu u Galdovu kod Siska uslijed potresa nastale su pukotine pa se strahuje da bi zbog visokoga vodostaji rijeka Sava mogli poplaviti to područje.
 
"Nasip je u takvom stanju da ga sada nema smisla sanirati, nego su Hrvatske vode pristupile izradi druge linije obrane, kroz oblik prstena", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
 
Objasnio je da se gradi druga linija obrane kako bi, u slučaju da dođe do visokoga vodostaja, voda završila u jezeru i kako ne bi izazvala dodatnu štetu.
 
Medved je rekao da bi za nekoliko dana, ili dva dana, ta nova linija obrane trebala biti završena te da su građani sigurni što se tiče možebitnih ugroza od poplava.
 
"Ovo je dokaz naših kvalitetnih i pravovremenih odluka te naših profesionalnih službi", ocijenio je Tomo Medved istaknuvši da "ništa ne prepuštaju slučaju".
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Tomo Medved