Milanović u Uljaniku: Vlada će poticati brodogradnju u skladu s propisima EU

Slika /Vijesti/2014/Srpanj/12 srpnja/51029486950f7e4a5e50d7634010643_v4big.jpg

«U radu službi, za koje kao predsjednik Vlade odgovaram, bilo je sve uredno i čisto. A znatiželju pojedinih članova odbora da kopaju po podacima gledam i ja sa znatiželjom, zanima me zašto su znatiželjni i zašto ih to zanima. Ali neka se time bave oni čiji je to posao, a to je DORH»

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio je danas Uljanik Brodogradilište u Puli i razgovarao sa članovima uprave.

«Vlada će poticati brodogradnju gdje god to bude moguće, u skladu s propisima EU, jer je uglavnom izvozno orijentirana. Vlada je do sada učinila dosta toga da skoro sva brodogradlišta opstanu. I činit će sve da brodogradnja napreduje i zarađuje na brodovima, a ne kao u proteklih 20 godina kada se na brodovima gubilo. Sretan sam jer vidim da brodogradnja funkcionira, zahvaljujući i aktivnosti hrvatske Vlade», rekao je premijer Zoran Milanović nakon sastanka sa članovima uprave Uljanik Brodogradilišta u Puli.

Govoreći o trendu povećanja hrvatskog izvoza, premijer je naglasio kako su to «trendovi koji nas ohrabruju» i vjeruje «da su nezaustavljivi».
«Pad nezaposlenosti koji nije samo sezonski i rast izvoza idu nezaustavljivo i iduće godine vidjeti će se još više», rekao je.

Na pitanje jesu li članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku ugrozili nacionalnu sigurnost, predsjednik Vlade je odgovorio:  «U radu službi, za koje kao predsjednik Vlade odgovaram, bilo je sve uredno i čisto. A znatiželju pojedinih članova odbora da kopaju po podacima gledam i ja sa znatiželjom, zanima me zašto su znatiželjni i zašto ih to zanima. Ali neka se time bave oni čiji je to posao, a to je DORH».

Dok god ima zlonamjernih ljudi, ima prostora za zloupotrebu, dodao je premijer i kazao kako bi možda trebalo zakonski bolje urediti nadzor nad radom tajnih službi. 
Najavu predsjednika Republike Ive Josipovića da bi mogao svoj prijedlog novog Ustava, koji bi uključivao i promjenu izbornog sustava, ponuditi građanima na referendum, premijer je komentirao riječima: «Cijenim svaki doprinos demokratskoj raspravi, ali u ovom trenutku imamo puno važnijeg posla od promjene izbornog zakona i Ustava za čiju je promjenu potrebna dvotrećinska većina u Saboru. Ustav je važan, ali funkcionira i nemam se pravo baviti više time nego gospodarstvom.»  

Stranica