Ministar Beroš sudjelovao u cijepljenju u Rijeci

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je sudjelovao u cijepljenju protiv covida-19 u Rijeci te je tom prigodom ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović naveo da se u toj županiji približava brojci od 90 tisuća cijepljenih prvom dozom.

Drugom dozom cijepljeno je između 32 i 33 tisuće stanovnika te županije, dodao je. Tako je dosad cijepljeno 36 posto odraslog stanovništva županije i 13 do 14 posto drugom dozom, izvijestio je. Mićović je istaknuo da će se tijekom petka na cijepnom mjestu u Centru Zamet cijepiti 2000 do 2500 građana.

Ministar Beroš je ocijenio da je u Centru zamet sjajna organizacija, uz brojne volontere Crvenog križa. "Sve ide kako treba i ponosan sam na ovakvu organizaciju. Diljem Hrvatske zdravstveni sustav pokazuje zavidnu organizaciju cijepljenja", ustvrdio je ministar.

Cijepljeno najviše građana u jednom danu

Aplicirano je do sad u  Hrvatskoj 1,5 milijuna doza cjepiva, a cijepljeno je preko 1,1 milijun građana.

„Dinamiziramo i nadalje cijepljenje, tako da je proteklog dana, 20. svibnja, cijepljeno najviše građana do sad u jednom danu, njih preko 57 tisuća", naglasio je.

Ministar zdravstva rekao je da će se, ako se nastavi u tom tempu, doseći ciljana razina procijepljenosti i omogućiti lakši život i povratak na staro normalno te će se virus otjerati u povijest.

Naglasio je da cjepiva ima dovoljno, dodajući da je za to zaslužna Vlada.

"Najvažnije je da građani prepoznaju potrebu cijepljenja", zaključio je Beroš.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti