Ministar Bošnjaković: Predlažemo izbalansirani Ovršni zakon

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković istaknuo je u izjavi medijima, uoči okruglog stola o nacrtu prijedloga Ovršnog zakona u organizaciji Darinka Kosora (HSLS), da predlažu izbalansirani Ovršni zakon.

„U fazi smo rasprave. Saslušat ćemo prijedloge svih i nakon toga malo pojačati radnu skupinu i izaći s prijedlogom koji će doći pred Vladu i Sabor, pa ćemo vidjeti što će biti u prvom čitanju", rekao je Bošnjaković.

Ocijenio je da je ovo dobro izbalansiran prijedlog jer, kako je dodao, vraća se ovrha na sud, što je sukladno i odluci Suda EU-a.

„S tim da upravo radi javnih bilježnika i Financijske agencije nećemo sudove toliko opteretiti da ne bismo proizvodili nove, velike zaostatke u trenutku kada stabiliziramo i smanjujemo zaostatke. No, otvoreni smo za sve prijedloge“, poručio je.

Novinare je zanimalo u kojoj je fazi očitovanje Ministarstva pravosuđa na slučaj Huanita Luksetića, kojega je predsjednica Republike najavila pomilovati. Bošnjaković je odgovorio da trebaju još neke dokumente nakon čega će kompletirati predmet i uputiti u daljnju proceduru pomilovanja, što vjeruje da
će biti učinjeno ovoga tjedna.

Na okruglom stolu sudjeluju i predstavnici Ministarstva financija, savjetnica predsjednice Republike Mirjana Hrga, predstavnici Hrvatske odvjetničke komore i sindikata, neovisni stručnjaci i predstavnici klubova zastupnika u Saboru.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Dražen Bošnjaković