Ministar Ćorić: Postojeći oblik financiranja brodogradnja nije održiv

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u danas u povodu odgode ročišta za stečaj Uljanik Brodogradilišta, da postojeći oblik financiranja brodogradnje nije održiv i da ga više ne treba provoditi.

Zamoljen za komentar današnje odgode ročišta na kojem je trebalo utvrditi pretpostavke za stečaj Uljanik Brodogradilišta, ministar je na marginama konferencije o energetskim strateškim prioritetima i kapitalnim ulaganjima u Hrvatskoj, izjavio da je Vlada jučer odlučila kako s dosadašnjim modelom financiranja brodogradnje treba prestati.

"Vlada je jučer odlučila da ovakav oblik financiranja domaće brodogradnje više nije održiv i da ga ne trebamo i ne možemo podupirati stalnim financijskim injekcijama. Držimo da je to jasna poruka", rekao je ministar Ćorić.

Dodao je da je dobrodošla neka druga ideja koja bi mogla ići u smjeru izlaska iz ove situacije, ali da osobno s tom idejom nije upoznat.

Jučer je premijer Andrej Plenković izjavio da Vlada predloženo restrukturiranje Uljanik grupe ne može podržati, jer bi ono značilo veliku financijsku izloženost države. No, dodao je kako je Vlada otvorena za traženje dodatnih rješenja za brodogradilišta u Puli i Rijeci.

Izvor: Hina / Vlada RH

Pisane vijesti | Tomislav Ćorić