Ministar Erlić u Benkovcu uručio ugovore vrijedne 7,2 milijuna eura

Slika /Vijesti/2023/Srpanj/10 srpnja/benkovac.jpg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u Benkovcu je uručio 42 ugovora korisnicima Zadarske županije iz programa održivog razvoja lokalne zajednice, podrške regionalnom razvoju, sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, u ukupnom iznosu od 7,2 milijuna eura, priopćeno je iz tog Ministarstva.

“Nismo slučajno odabrali Benkovac danas za dodjelu ovih ugovora, već zato što je Grad Benkovac redovan korisnik svih programa Ministarstva te je samo danas dobitnik 6 ugovora. Isto tako, Benkovac simbolizira ono što radimo kroz politiku regionalnog razvoja, a to je da podupiremo područja u zaleđu kroz razne investicije u prometnu, komunalnu, društvenu i drugu infrastrukturu koji podižu standard i kvalitetu života na ovim prostorima. To je naša kontinuirana preokupacija i kao nikad dosad vezali smo sredstva EU fondova za područja s razvojnim potencijalom - Dalmatinsku zagoru, Liku, Gorski kotar, Banovinu, Slavoniju, Baranju i Srijem, otoke i sjever Hrvatske”, istaknuo je tom prigodom Erlić.

Zadarski župan Božidar Longin istaknuo je da su korisnici u Županiji, uz postojeće projekte, spremni za daljnje korištenje izdašnih financijskih sredstava koje nova EU omotnica donosi u razdoblju koje slijedi, navodi se u priopćenju.

"Trenutno realiziramo veliki broj ugovora kojima ćemo nastaviti razvijati naš kraj i podizati kvalitetu života naših sugrađana. Svima ćemo držati leđa tijekom završetka realizacije postojećih projekata i budućeg planiranja kapitalnih projekata za razvoj županije. Siguran sam da ćemo u nadolazećoj omotnici realizirati nove važne projekte kojima ćemo nastaviti ići ukorak s regijama kojima civilizacijski i pripadamo - onim najrazvijenijima u Europi", zaključio je župan Longin.

 Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti