Ministar financija Zdravko Marić na Forumu ekonomskih ideja

Nakon sastanka ECOFIN-a ministar Marić sudjelovat će sukladno najavi danas u 14.30 na panelu u sklopu Foruma ekonomskih ideja.

Izravan prijenos pratite na POVEZNICI.
 
Ministar financija Zdravko Marić sudjelovao je danas na sastanku Vijeća ministara EU za ekonomske i financijske poslove (Economic and Financial Affairs, ECOFIN) u Bruxellesu.

Dan prije održavanja sastanka ECOFIN-a održan je sastanak Euro skupine u proširenom formatu na kojem je sudjelovao ministar Marić. Navedeni sastanak održao se s ciljem pripreme Euro Summita koji se održava u prosincu 2017., a koji će se održati u proširenom formatu u skladu s odredbama Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u EMU, te kako je najavljeno u pismu predsjednika EV Donalda Tuska od 21. rujna 2017. koje je dostavljeno šefovima vlada/država.

Nakon sastanka ECOFIN-a ministar Marić sudjelovat će na panelu u sklopu Foruma ekonomskih ideja, koji organizira Martens Centar - poveznica na program u privitku: https://www.martenscentre.eu/events/economic-ideas-forum-brussels-2017
 
Na forumu će se raspravljati o provedbi reformi u cilju jačanja gospodarstva i konkurentnosti, otklanjanja prepreka ulaganjima, ekonomskom upravljanju u EU, te o proširivanju Ekonomske i monetarne unije. Uz ministra Marića na panelu će sudjelovati i Potpredsjednik Europske komisije Jyrki Katainen.

Izvor: Ministarstvo financija


Pisane vijesti | Zdravko Marić