Ministar gospodarstva Panenić s predstavnicima kineske delegacije

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić sastao se danas, u Banskim dvorima, s predstavnicima kineske delegacije. Uz ministra gospodarstva, sastanku je nazočio i zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tomislav Pokaz.
 
Riječ je o jednoj od kineskih delegacija koje obilaze 16 država Srednje i Istočne Europe, kako bi pripremali i dogovarali buduću suradnju u formatu "Kina+16". Predstavnici kineske delegacije, u sklopu koje su bile i veleposlanica Huo Yuzhen,  posebna izaslanica Ministarstva vanjskih poslova NR Kine za suradnju u skupini Kina+16, te veleposlanica NR Kine u Republici Hrvatskoj Deng Ying izrazili su kineski interes i želju da ovaj put na sastanak na vrhu Kina+16 (koji će se održati u Rigi u listopadu ili studenom) dođe hrvatski predsjednik Vlade.
 
Suradnja u formatu Kina+16 sve više dobiva na značaju te izaziva sve veći interes država Srednje i Istočne Europe. Hrvatska Vlada zainteresirana je za daljnje produbljivanje i intenziviranje suradnje s NR Kinom i to kroz bilateralne odnose, odnose EU – Kina kao i odnose unutar Kina+16. Na sastanku je bilo riječi i o potencijalnim projektima gdje kineska strana ima interes za sudjelovanjem, pogotovo u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i industrije. 
 

Pisane vijesti