Ministar Horvat: Odluka o strateškom partneru Uljanika nakon temeljite analize

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u utorak nakon sastanka s predstavnicima sindikata da će imena ponuđača za strateško partnerstvo u Uljanik Grupi objaviti za nekoliko dana jer Upravi treba vremena za kvalitetnu analizu ponuda.

Na sastanku se razgovaralo o tome jesu li pristigle ponude ozbiljne i može li se na njih računati, da se izbjegne stečaj 3. maja te ostavi vremena Upravi za kvalitetnu analizu pristiglih ponuda, kazao je ministar Horvat.
 
"Konsenzusom svih sudionika za stolom prihvatili smo činjenicu da imamo puno povjerenje u ovu Upravu", istaknuo je ministar Horvat.
 
Rekao je da će u nekoliko sljedećih dana pustiti Upravu na miru kako bi objasnila sve nedoumice i pripremila analizu na temelju koje će Uprava, Nadzorni odbor i Skupština donijeti odluku, dodavši i kako se traže modaliteti kako radnicima isplatiti plaće za prosinac i siječanj te kako prebroditi razdoblje dok se strateški partner ne uključi u proces restrukturiranja i preuzme obveze.
 
"Ukupni program restrukturiranja iznosi oko 800 milijuna eura", kazao je ministar Horvat podsjetivši kako je minimum da u 50 posto troškova sudjeluje partner, a 50 posto država, iako udio partnera može biti i veći.
 
Po završetku analiza znat će se je li netko od ponuđača spreman dati 400 milijuna eura, zaključio je ministar Horvat.
 
Izvor: Hina / Vlada RH

Pisane vijesti