Ministar Horvat: Uprava Uljanika dostavit će za desetak dana novi program restrukturiranja

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat kazao je danas u izjavi medijima ispred Banskih dvora da će Uprava Uljanika u roku od desetak dana dostaviti novi program restrukturiranja, koji neće sadržavati već otkazane brodove, i da će nakon toga za njegovu analizu ministarstvo trebati tri do četiri dana.

Istaknuo je da je jučer dobio pismo od, kako je rekao, stare Uprave Uljanika d.d. u kojemu Uprava sugerira da je bespredmetno analizirati novi program restrukturiranja, koji je dostavila 22. listopada, jer u tom programu nisu "matematičkim izračunom apostrofirani oni navozi, odnosno oni brodovi koji su otkazani i koji se neće raditi".

"Uprava si je uzela terminski plan od desetak dana, kada će sjesti sa svojim konzultantima te će u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dostaviti novi model, bez predmetnih otkazanih brodova. Pričekat ćemo tih nekoliko dana, pa nakon toga pristupiti analizi", naglasio je te dodao da je sugerirao članovima Nadzornog odbora Uljanika da je za takvu analizu potrebno tri ili četiri dana.

Ocijenio je da je ta analiza bitna kako program restrukturiranja ne bi "polučio toliki broj upita Europske komisije kao što je onaj stari".

Tekst: Vlada RH / Hina

Pisane vijesti