Ministar Linić: Ocjena Fitcha poticaj je Vladi da ustraje u programima koje je zacrtala

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministar_linic_ocjena_fitcha_poticaj_je_vladi_da_ustraje_u_programima_koje_je_zacrtala.jpg

Ministar financija Slavko Linić u današnjoj je izjavi za novinare o ocjeni kreditnog rejtinga Republike Hrvatske agencije Fitch, rekao da je ovo jedna od važnih kreditnih agencija koje prate Hrvatsku i istaknuo zadovoljstvo zadržavanjem kreditnog rejtinga.

Ako usporedimo s ostalim zemljama Europe, ako usporedimo s krizom koja je prisutna posebno u Europi, onda je sigurno takva ocjena Fitcha itekako značajna potpora Vladi u mjerama koje je do sada poduzela i u mjerama koje tek treba poduzeti, kazao je ministar.

S obzirom da razmišljamo da dio deficita i refinanciranja za ovu godinu obavimo i izdavanjem vrijednosnica na stranom tržištu kapitala, te ocjene sigurno znače da se kamate neće značajnije mijenjati, najavio je ministar Linić i dodao da će hrvatska Vlada biti uspješna u izdavanju vrijednosnica.

Ovakva ocjena da se zadržava rejting za Vladu je poticaj da još žešće ustraje na programima koje je zacrtala, no nemamo vremena za opuštanje, zaključio je ministar.



Pisane vijesti