Ministar Marić odbacio medijske sumnje da je u sukobu interesa

Slika /Vijesti/2021/kolovoz/18 kolovoza/HN20210818159270.jpg

Ministar financija Zdravko Marić odbacio je u srijedu medijske sumnje da se našao u sukobu interesa zbog boravka na jahti prije nekoliko dana, kazavši da je bio na jahti prijatelja čija obitelj za njegova mandata nije imala oprost poreznog duga, olakšice niti kredit HBOR-a.
 
Marić je na konferenciji za novinare odbio otkriti identitet vlasnika jahte, istaknuvši da želi sačuvati privatnost ljudi oko sebe.
 
"Prijatelj s kojim dijelim puno vrijednosti nas je pozvao i proveli smo neko vrijeme zajedno. Unatoč tome što mi je rekao da javno kažem njegovo ime, ja to neću učiniti. Svjestan sam da ćete vi novinari to htjeti otkriti", kazao je i dodao: "Svi udari... molim vas".
 
Marić je dodao da je više vremena proveo na kopnu nego na jahti te da je sličnu situaciju imao prije dvije ili tri godine.
 
Također, kazao je da je kontaktirao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te zahvalio članu tog povjerenstva  Davorinu Ivanjeku na javnom objašnjenju njegova slučaja.
 
Naveo je da je među optužbama čuo i da je ruski špijun. "O čemu mi pričamo", rekao je i dodao kako se dobro odmorio te da je spreman na sve izazove.
 
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovog će tjedna odlučiti hoće li otvoriti predmet o slučaju ljetovanja ministra Zdravka Marića.
 
Izvor: Hina

Pisane vijesti | Zdravko Marić