Ministar Mrsić na GSV-u : Jadrankamen ima budućnost

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministar_mrsic_na_gsv_u_jadrankamen_ima_buducnost.jpg

Danas je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održana 176. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, na kojoj je, između ostalog, usvojen Program rada Gospodarsko-socijalnog vijeća za 2012. godinu, pri čemu su sindikati i poslodavci izrazili želju da njihovi stručnjaci budu više uključeni u izradu novih zakona. Za novog predsjednika GSV-a, u idućih godinu dana, izabran je Krešimir Sever, kao predstavnik sindikata, a potpredsjednici su ministar Mirando Mrsić, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske i Matko Bolanča, kao predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca.

Na sjednici se razgovaralo i o slučaju Jadrankamen. U izjavi novinarima predstavnik sindikata Mladen Novosel kazao je kako Jadrankamen nastavlja s djelatnošću te bi trebao zadržati maksimalno održivi broj zaposlenih radnika. Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić istaknuo je da Jadrankamen ima budućnost te da mu treba strateški partner, o čemu se razgovara.

Također, raspravljalo se i o poskupljenju struje i plina. Vlada je obvezna takve odluke prije njihova donošenja raspraviti na GSV-u, rekao je Mladen Novosel, a ministar Mrsić objasnio je kako cijene energenata u Hrvatskoj nisu mijenjane godinama te bi bez nedavnih poskupljenja HEP grupa ostvarila negativan financijski rezultat koji bi ugrozio daljnje poslovanje tvrtke. Ubuduće ćemo raditi na tome da se zahtjevi za povećanjem cijena rasprave na Gospodarsko-socijalnom vijeću, zaključio je ministar Mrsić.



Pisane vijesti