Ministar Primorac primio izaslanstvo Hrvatskog gimnastičkog saveza

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministar_primorac_primio_izaslanstvo_hrvatskog_gimnastickog_saveza.jpg

ZAGREB, 21. svibnja 2008. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je u srijedu izaslanstvo Hrvatskog gimnastičkog saveza u kojemu su bili i Filip Ude i Robert Seligman koji su Europskom prvenstvu u Lausannei osvojili srebrnu i brončanu medalju na konju s hvataljkama.

"Čestitam Filipu i Robertu što su nakon više od pola stoljeća uspjeli ponovno za hrvatsku gimnastiku osvojiti odličje na europskom prvenstvu i time najavili veliki povratak hrvatske gimnastike na svjetsku scenu", kazao je Primorac i najavio da će Vlada na prvoj idućoj sjednici donijeti odluku o novčanim naknadama za njihov uspjeh.

Zahvaljujući se na prijamu predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) Ivan Škoro kazao je da unatoč skromim tehničkim i materijalnim mogućnostima hrvatska gimnastika ima uz olimpijce Tinu Erceg i Filipa Udea, te Roberta Seligmana još plejadu mladih i perspektivnih gimnastičara.

"Naša je zadaća da stvorimo uvjete da gimnastika stvarno postane jedan od bazičnih športova u Hrvatskoj, a bili bi više nego zadovoljni kada bi u društvu imali tretman za koji su se izborili preostala dva bazična športa - atletika i plivanje", kazao je Škoro. Po njegovim riječima veliki pomak za gimnastiku značit će gradnja novih sportskih dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo jer se u njima mogu organizirati i najveće gimnastičke priredbe uključujući i Svjetske kupove, ali za gimnastiku je izuzetno važno postojanje specijaliziranih manjih dvorana s fiksnim spravama i to ne samo u Osijeku, Čakovcu, Splitu, Zagrebu i Rijeci nego i u još mnogim manjim gradovima..

"Prošle godine Filip i Robert nastupili su na 15-ak velikih međunarodnih natjecanja i sa svakog su se vratili s odličjem", kazao je trener Roberta Seligmana Nenad Solar koji uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora upravo rješava svoj trenerski status nakon čega će se u cjelosti moći posvetiti športskom napretku najboljeg osiječkog gimnastičara.

Tih problema na sreću nema naš najbolji gimnastičar Čakovčanin Filip Ude za čiji su napredak najzaslužniji treneri Igor Krajimski i Mario Vukoja.

Prijamu u Banskim dvorima nazočili su i državna tajnica za šport Zrinka Kovačević i ravnatelj Uprave za šport Željko Klarić.



Pisane vijesti