Ministri Linić i Vrdoljak s predstavnicima francuskih poduzeća

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministri_linic_i_vrdoljak_s_predstavnicima_francuskih_poduzeca.jpg

Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastali su se danas u Banskim dvorima s Charlesom Paradisom, predsjednikom Hrvatsko-francuskog poslovnog vijeća MEDEF-a i izvršnim direktorom Bouygues Construction Concessions, predstavnicima francuskih poduzeća u Republici Hrvatskoj i veleposlanstva Republike Francuske u Republici Hrvatskoj. Sastanku su nazočili i dr. sc. Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, mr. sc. Boris Lalovac, zamjenik ministra financija, te Darko Lorencin, pomoćnik ministra gospodarstva.

„Gospodarski rast temeljen na investicijama okosnica je programa Vlade“, kazao je ministar financija Slavko Linić predstavljajući program Vlade Republike Hrvatske, u dijelu vezanom uz gospodarstvo. Razgovaralo se o projektima u energetici, infrastrukturi i turizmu, a u tom je kontekstu bilo riječi i o uvođenju snažne financijske discipline, koje je započelo u prošloj godini. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak predstavio je niz konkretnih projekata vezanih za ulaganje u energetiku, za što je na sastanku iskazan najveći interes.

Michelle Boccoz , veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, istaknula je interes francuskih kompanija za ulaganje u Hrvatskoj, a Charles Paradis je rekao da je svrha posjeta delegacije od 30-ak kompanija upoznati se s mogućnostima ulaganja, a posebno s Vladinim prioritetima i ciljevima u tom području. „Vašim ulaskom u Europsku uniju stvorit će se nove mogućnosti za ulaganja, stoga želimo što bolje upoznati Hrvatsku“, naglasio je.



Pisane vijesti