Ministrica pravosuđa: Nema pljuske pravosuđu zbog odgode "screeninga"

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin odbacila je danas medijske, ali i navode SDP-ovca Nenada Stazića da je Europska komisija odlučila odgoditi 'screening' za poglavlje pravosuđa zbog lošeg stanja u hrvatskom sudstvu.

ZAGREB, 1. ožujka 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa Ana Lovrin odbacila je danas medijske, ali i navode SDP-ovca Nenada Stazića da je Europska komisija odlučila odgoditi 'screening' za poglavlje pravosuđa zbog lošeg stanja u hrvatskom sudstvu.

"Nema nikakve pljuske hrvatskom pravosuđu zbog odgode 'screeninga'", kazala je ministrica u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'.

Naglasila je da je obostrana procjena, i Hrvatske i EU, da će do rujna, do kada je odgođen 'screening', hrvatsko pravosuđe biti još bolje, prije svega zbog nastavka njegove reforme.

Stazić je, pak, uvjeren da je 'screening' odgođen zbog velikog broja zaostalih predmeta, korupcije u pravosuđu, a posebno zbog načina izbora sudaca, prije svega predsjednika Visokog trgovačkog suda.

Ministricu je upitao hoće li spriječiti da se za predsjednika tog suda imenuje Nenad Šepić, kojemu, kaže, DSV ne želi ukinuti sudački imunitet iako je umiješan u kriminal.

Lovrin mu je odgovorila kako nije u redu da se njoj postavljaju pitanja vezana uz odluke DSV-a, kao neovisnog tijela, najavivši da će o svom izboru za predsjednika Visokog trgovačkog suda izvijestiti u roku.



Pisane vijesti