Ministrica Žalac: Vlada čini sve za Vukovar, više nego ikada prije

Vlada čini sve za Vukovar, više nego ikada prije, izjavila je u četvrtak ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac novinarima prije sjednice Vlade, upitana što je ostvareno za Vukovar od Vladinih obećanja sa sjednice u tom gradu prije godinu dana.

"Jako puno toga je ostvareno. Pripremili smo nacrt prijedloga Zakona o razvoju Grada Vukovara u duhu današnjeg vremena, a s obzirom da u dogovoru s radnom skupinom i Gradom Vukovarom tražimo izuzeće od 'de minimis' potpora (potpore male vrijednosti) koje smatramo važnim sukladno članku 107. Ugovora o funkcioniranju Europske unije," rekla je Žalac.

Izrazila je žaljenje što to nitko ranije nije potaknuo kao temu, kao i uvjerenje da će Ministarstvo financija, Opća uprava za tržišno natjecanje i Opća uprava za regionalnu politiku zajednički napraviti sve da se novim zakonom te potpore i odobre.

"Znači, ono što smo u Vukovaru na sjednici 17. studenoga 2016. dogovorili, Vlada zaista čini za Vukovar sve, više nego ikada prije", istaknula je ministrica.

Tekst: Hina

Pisane vijesti | Gabrijela Žalac