MZO: Osigurano 400 milijuna kuna za regionalne centre kompetentnosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektorima strojarstva, elektrotehnike i računalstva, poljoprivrede i zdravstva.

Centri će iskoristiti 400 milijuna kuna za stvaranje programskih i kadrovskih uvjeta s ciljem pružanja praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju kako bi se povećale njihove mogućnosti za ulazak na tržište rada, priopćilo je Ministarstvo.

„Strukovno obrazovanje ulazi u reformu uz potporu od preko milijardu kuna za razvoj 25 Centara kompetentnosti diljem Hrvatske. Centri će zaživjeti kao dobro opremljena središta strukovnog obrazovanja usmjerena prema potrebama tržišta rada“, izjavila je ministrica Blaženka Divjak.

Projekt je osmišljen kroz sinergiju operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. 2020. i Operativnog programa Konkretnost i kohezija 2014. -2020.

Za Centre je dostupno financiranje rekonstrukcije, obnove, dogradnje i adaptacije ustanova strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te nabava specijalizirane opreme.

 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Blaženka Divjak