Na Cvjetnom trgu središnja akcija u povodu Dana narcisa

U povodu Dana narcisa, na Cvjetnom trgu i u centru Kaptol u Zagrebu danas se održava dobrotvorna akcija, čiji je prihod namijenjen pomoći ženama oboljelim od raka dojke.

ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - U povodu Dana narcisa, na Cvjetnom trgu i u centru Kaptol u Zagrebu danas se održava dobrotvorna akcija, čiji je prihod namijenjen pomoći ženama oboljelim od raka dojke.

U akciju prodaje cvijeća uključila se i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrnaka Kosor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te brojne osobe iz javnog i političkog života.

U Centru Kaptol danas je organizirana i tribina "Znanjem protiv raka dojke", na kojoj su liječnici odgovarali na pitanja zainteresiranih.

Dan narcisa u Hrvatskoj se obilježava već 11. put.

Organizatori akcije - Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna i Hrvatsko senološko društvo, podsjećaju da u Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli 2.300, a umre 925 žena, te je stoga pokrenut Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke. Očekuje se da će nakon pet godina provedbe programa smrtnost žena biti manja za 25 posto.



Pisane vijesti