Na Dan državnosti 25. lipnja svečana sjednica Vlade

ZAGREB, 21. lipnja 2011.(Hina) - Premijerka Jadranka Kosor najavila je danas da će se svečana sjednica Vlade RH održati 25. lipnja, na Dan državnosti Republike Hrvatske, u povijesnom tjednu za Hrvatsku u kojem će dobiti potvrdu o završetku pregovora o ulasku u EU.

Svečana sjednica održat će se u tjednu koji na poseban način ulazi u povijest Hrvatske, i u kojem ćemo sigurno dobiti potvrdu da Hrvatska završava pregovore, rekla je premijerka Kosor na sjednici Vlade RH u Banskim dvorima.

U tjednu u kojem obilježavamo 20 godina državne neovisnosti, dobit ćemo jasnu poruku da smo obavili velik posao na završetku pregovora i osvajanju važnog povijesnog cilja, naglasila je.

U zadnje dvije godine dosta smo učinili i u borbi za pravnu državu, protiv korupcije i kriminala, te protiv gospodarske krize, dodala je premijerka Kosor.

Na sjednici Vlade RH prihvaćen je i prijedlog izmjena Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, koji bi građanima trebao omogućiti lakši pristup sudovima te značajno rasteretiti pravosuđe.

Po riječima ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, uvedeni su kriteriji kada osoba može dobiti besplatnu pravnu pomoć, ali i kada odvjetnik može odbiti pružiti besplatnu pomoć.

Sudovi se više neće baviti tehničkim stvarima vezanima za sudske pristojbe i troškove, koje se prebacuju na upravna tijela.



Pisane vijesti