Nacionalna akcija poduke djece o zaštiti od požara

Državna uprava za zaštitu i spašavanje danas je predstavila početak provedbe Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite od požara.

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje danas je predstavila početak provedbe Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite od požara.

U Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja prvu poduku danas su prošli učenici II. razreda Osnovne škole "Gračani".

Već ovaj tjedan akcija će se proširiti na 5000 djece, vatrogasci će podučiti djecu u po dvjema školama i dvama vrtićima u svakoj županiji i gradu Zagrebu, a uskoro će se akcija proširiti na sve škole i vrtiće, rekao je autor projekta, pomoćnik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Branko Smrekar.

Punu potporu akciji dala je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je nazočila akciji poduke djece o zaštiti od požara. Kosor je rekla da je to vrlo vrijedan program koji i u sadašnjem pokusnom dijelu može poslužiti da se što više djece najmlađe dobi uputi u opasnosti i posljedice požara te kako požar nastaje i kako ga spriječiti.

Rekla je da će se osobno zauzeti da se taj program što je moguće prije proširi i na sve škole i vrtiće jer je važan i koristan. Djeci se primjereno predočuje sve što se može dogoditi u svakodnevnu životu i ona ga vrlo dobro prihvaćaju, rekla je Kosor. Navela je da je nacionalna akcija poduke djece o zaštiti od požara jedna od aktivnosti nove Državne uprave za zaštitu i spašavanje te kako vjeruje da će tih
programa biti još. Kosor je rekla kako se zauzima i za jaču poduku djece o svim opasnostima od mina jer se s tim još suočavamo.


Zahvalila je svim vatrogascima što su spasili mnoge živote i materijalna dobra.



Pisane vijesti