Nastavljeni pregovori Vlade i MOL-a o INA-i

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/nastavljeni_pregovori_vlade_i_mol_a_o_ina_i.jpg

Pregovori predstavnika Vlade Republike Hrvatske i mađarske naftne kompanije MOL o međusobnim odnosima u INA-i nastavljeni su danas u državnoj rezidenciji u Visokoj ulici u Zagrebu.

U izjavi nakon sastanka, član Upravnog odbora MOL-a Jozsef Molnar kazao je da su današnji razgovori pokazali znatne razlike u stavovima dvaju partnera. „Što se tiče upravljanja INA-om čvrsto vjerujemo da je postojeći model u skladu s najboljom međunarodnom praksom te hrvatskim i europskim propisima“, dodao je. Izrazio je uvjerenje da će zajedno s Vladom Republike Hrvatske pronaći rješenje koje će pridonijeti budućnosti tvrtke.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je da su razgovori nastavljeni u ozbiljnom i odgovornom tonu, rekavši da postoji dosta otvorenih pitanja i nesuglasica. „Mi smo danas otvorili i predložili novi način korporativnog upravljanja koji ćemo sutra i službeno proslijediti kolegama iz MOL-a“, kazao je ministar Vrdoljak. Izvijestio je da je postignut dogovor da se ubrza s procesom pregovaranja. „Želim zaključiti da, i pored otvorenih tema i nesuglasica koje očito postoje, ubrzanjem procesa i dalje možemo doći do najboljeg rješenja.“ Naglasio je da će hrvatska Vlada napraviti sve što treba da zaštiti INA-u te ispregovara poziciju INA-e u interesu same kompanije i njezinih zaposlenika, a u konačnici i u interesu energetske stabilnosti Republike Hrvatske.



Pisane vijesti