Obavljena primopredaja vlasti

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/obavljena_primopredaja_vlasti.jpg

U prostorijama Vlade Republike Hrvatske na Markovom trgu obavljena je primopredaja vlasti između bivše predsjednice Vlade Jadranke Kosor i novog predsjednika Vlade, Zorana Milanovića.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, u pratnji potpredsjednika Nevena Mimice i šefa kabineta Tomislava Sauche, preuzeo je simbolično od Jadranke Kosor registrator s financijskim izvješćima svih ministarstava bivše vlade.

Novi se predsjednik Vlade odmah obratio novinarima. Na upit o stanju u kojem se nalazi Hrvatska odgovorio je: „nije dobro ali nije ni tragično stanje, vrijeme je za zaokret i za veću fiskalnu odgovornost, u skladu sa zakonom o fiskalnoj odgovornosti, pa i više od toga. Morat ćemo smanjivati proračunske rashode, probati zadržati ili povećati prihode, stisnuti se u granice manjeg deficita, dakle, pučki rečeno, trošiti ono što imamo, odnosno, ići u jako mali dug. To je još uvijek moguće, za to će nam trebati razmijevanje, ne pokorne sljedbe, nego razumijevanje velikog broja ljudi i nadam se da ćemo ga uspjeti pridobiti.“ Premijer Zoran Milanović najavio je prvu sjednicu Vlade za sljedeći tjedan te svima zaželio sretne blagdane.



Pisane vijesti