Odlikovanja u prigodi Dana državnosti

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/odlikovanja_u_prigodi_dana_drzavnosti.jpg

U prigodi Dana državnosti, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je danas predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc.Ivu Sanadera, predsjednika Hrvatskoga sabora Luku Bebića i bivšeg predsjednika Vlade i Županijskog doma sabora Josipa Manolića Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izgradnji i napretku RH, te za izniman doprinos razvitku odnosa RH i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima.

Biskup Franjo Komarica odlikovan je Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti RH, odnosima hrvatske države i vjerskih zajednica te za iznimne uspjehe u kulturnom i humanitarnom djelovanju. Uručeno je i odlikovanje Reda Danice hrvatske za osobite zasluge u kulturi, gospodarstvu, znanosti, športu, prosvjeti, zdravstvu, socijalnoj skrbi i promicanju moralnih društvenih vrednota.
Redom hrvatskog pletera predsjednik Mesić odlikovao je zaslužne za osobit doprinos razvitku i ugledu RH i dobrobiti njezinih građana. Također su uručene i Povelje Republike Hrvatske za osobit doprinos promicanju ugleda RH u svijetu, te za postignute iznimne rezultate u srednjoškolskom obrazovanju, kao i za osobit doprinos promicanju zdravstvene kulture u Hrvatskoj.




Pisane vijesti