Održan drugi Facebook chat Vlade Republike Hrvatske

Slika /Vijesti/2015/rujan/9 rujna/Facebook chat.jpg

Kako bi informirali građane o provedbi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, Vlada Republike Hrvatske organizirala je drugi Facebook chat „Reformiramo obrazovni sustav – nove boje znanja“. 

„Nove boje znanja“ naziv je projekta provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije koji ukupno sadrži 336 mjera, do sada ih je provedeno 9, a u provedbi je 97 mjera. Sve važne informacije o Strategiji, zainteresirani građani mogu saznati na web stranici http://www.novebojeznanja.hr/.

Veliki interes o provedbi Strategije pokazan je i za vrijeme Facebook chata, kojemu se virtualno pridružilo preko 2000 građana. U sat vremena razgovora, članovi Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti: prof. dr. sc. Neven Budak, dr.sc. Petar Bezinović, prof. dr.sc. Vladimir Mrša,  dr.sc. Teo Matković, te član Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme dr.sc. Boris Jokić,  odgovorili su na preko 40 pitanja. 

Građane je zanimalo planira li Strategija revidirati Bolonjski sustav, hoće li se ukinuti vjeronauk u školama, smanjiti upisne kvote na fakultetima deficitarnih zanimanja, te u kojoj je fazi uvođenje građanskog i zdravstvenog odgoja u školama. 

Odgovore na ta i druga pitanja možete vidjeti na FB  zidu chata.

 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica